Iværksætterselskaber afskaffes og kapitalkrav for anpartsselskaber nedsættes

  • Abel
  • »
  • Selskabsret
  • »
  • Iværksætterselskaber afskaffes og kapitalkrav for anpartsselskaber nedsættes

Iværksætterselskaber

Regeringen og Dansk Folkeparti har her til formiddag vedtaget et lovforslag om at afskaffe selskabsformen iværksætterselskaber.

Iværksætterselskabet blev skabt med henblik på at gøre det lettere og billigere at starte sin egen virksomhed i Danmark. Selskabsformen har dog ifølge Erhvervsminister Rasmus Jarlov blandt andet den ulempe, at man kan stifte gæld i dem og efterfølgende lade dem tvangsopløse uden selv at miste penge. En analyse fra Erhvervsstyrelsen har vist, at skatte- og afgiftsrestancer for iværksætterselskaber er næsten dobbelt så høje som for enkeltmandsvirksomheder, og det er på baggrund af denne risiko for svig, at regeringen og Dansk Folkeparti har vedtaget forslaget om at afskaffe iværksætterselskaberne.

Vedtagelsen af lovforslaget betyder, at eksisterende iværksætterselskaber inden for 2 år skal omdanne sig til anpartsselskaber.

Anpartsselskaber

Afskaffelsen af iværksætterselskabet kan medføre, at det bliver mere udfordrende at starte mindre selskaber. Som modstykke til dette har regeringen og Dansk Folkeparti derfor vedtaget at sænke kapitalkravet til anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

Såfremt du ønsker rådgivning omkring omdannelse af iværksætterselskaber til anpartsselskaber eller anden selskabsretlig rådgivning, er du velkommen til at kontakte Partner Jesper Lindhardt på e-mail jl@abel.dk.

ABEL & SKOVGÅRD LARSEN
Advokatfirma
Arosgaarden
Åboulevarden 31, 3. tv.
8000 Aarhus C

Tel. +45 89 31 90 00
abel@abel.dk
Linkedin

TILMELD NYHEDSBREV

MEDLEMSKABER

Danske AdvokaterEjendomsforeningen DanmarkForeningen af advokater med ejendomsadministration

© 2019 Abel & Skovgård Larsen